Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Маљковић после жреба: Нема лаких противника

Женска кошаркашка репрезентација Србије играће у групи „Б“ против селекција Француске, Аустралије, Канаде, Нигерије и Јапана.
Марина Маљковић
Фото: КСС

„Међу 12 најбољих репрезентација на свету нема лаког противника. Ми смо тим који се развија и који тек треба да се ствара. У овој екипи не постоје две играчице које играју заједно током сезоне у једном клубу, што значи да овај тим тек треба да ствара своју кохезију и тек треба да постане компактна група. Оно што је важно је да су девојке апсолутно прихватиле мој систем и правила понашања и да су спремне на крвав рад који им је обећан у току лета“, рекла је селекторка.

Србија ће први меч одиграти 22. септембра против Канаде, дан касније следи дуел са Јапаном, 25. септембра је утакмица против Аустралије, 26. септембра против Нигерије, а за 27. септембар заказан је последњи меч у групи против Француске.

„Никако не смемо да будемо наивне и да мешамо Светско првенство, велико такмичење чији ће притисак већина ових играчица тек први пут осетити у септембру и велики успех остварен у квалификацијама у Београду, који ме много радује, а који је био ветар у леђа да две наше главне играчице оду у WНБА, где ће представљати Србију. Неизмерно сам поносна на њих и имају моју пуну подршку“, додала је Маљковићева.

Светско првенство на програму је од 22. септембра до 1. октобра 2022. године.

Fajnal-for Evrolige definitivno u Beogradu!

Преузмите андроид апликацију.