Почетна > Србија
Србија

Мали: У здравству се може уштедети око 18% од трошкова или 13 милијарди динара

Након седам месеци од увођења система робно материјалног књиговодства у здравству, анализе показују да се могу постићи велике уштеде и да оне износе око 18 одсто у односу на укупне трошкове, изјавио је данас министар финансија Синиша Мали и прецизирао да је реч о око 13 милијарди динара односно око 100 милиона евра годишње.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Министарство финансија организовало је данас конференцију на којој су били присутни директори домова здравља у Србији као и министарка здравља Даница Грујичић и дирекеторка Републичког фонда за здравствено осигурање Сања Радојевић Шкодрић, а на скупу се разговарало о дигитализацији у финансирању здравствене заштите.

Мали је новинарима рекао да је у циљу рационалнијег коришћења новца који држава издваја за здравство у протеклом периоду, осим робно материјалног књиговодства, уведен концепт централизованих јавних набавки, као и е-рецепт.

“Овогодишњи буџет за здравство износи 490 милијарди динара. Држава је дакле одвојила највише новца до сада за здравство и желимо да се тај новац рационално користи и да се води рачуна о сваком утрошеном динару”, истакао је Мали.

Tanasković: Država će isplatiti poljoprivrednicima dodatnih 15 milijardi dinara

Преузмите андроид апликацију.