Почетна > Србија
Србија

Мали разговарао са Хилом о гарантној шеми: У децембру званично представљање

Министар финансија Синиша Мали разговарао је са амбасадором САД Кристофером Хилом о унапређењу економских односа две земље.
Фото: Министарство финансија

Осим тога, разговарали су и о могућим даљим видовима заједничке сарадње две земље у различитим областима, објавио је Мали на Инстаграму.

„Разговарали смо и о гарантној шеми коју ДФЦ спроводи са банкама у Србији, а путем које ће српској привреди бити доступан широк спектар финансијских производа по најповољнијим условима“, написао је Мали у својој објави на тој друштвеној мрежи.

„Током месеца децембра ће бити званично и представљена ова гарантна шема, а на тај начин предузећима ће бити пружена помоћ да расту, да отварају нова радна места и очувају пословање у овим тешким временима“, најавио је Мали.

Мали је амбасадора Хила упознао са макроекономским резултатима које је наша земља постигла, наглашавајући да смо економски јаки и стабилни. Хил је похвалио постигнуте макроекономске резултате, указујући да САД желе да Србија успе, да буде још јача и отпорнија, саопштено је из Министарства финансија

Саговорници су се посебно осврнули на иницијативу Отворени Балкан. Они су се сложили да је ова иницијатива добра идеја и сјајна прилика за бољу повезаност, лакше кретање људи и роба, нова радна места.

Министар је истакао да је Србија потпуно посвећена тој иницијативи оцењујући да кроз економију можемо да учинимо чудо и да се тако додатно повежемо са регионом.

Мали и Хил су разговарали и о инфраструктурним пројектима, са посебним освртом на Моравски коридор. Министар је указао да актуелна светска криза није зауставила велике инфраструктурне пројекте који су важни за раст наше економије, уз напомену да је Моравски коридор, на чијој изградњи ради амерички конзорцијум, од изузетног значаја.

Саговорници су оценили да је сарадња две земље на високом нивоу и као пример навели компаније које инвестирају у Србији попут НЦР-а, а амбасадор Хил је указао да Србија има добре кадрове и стручне, младе људе.

EU zabranjuje od 2035. godine vozila sa motorom na unutrašnje sagorevanje

Преузмите андроид апликацију.