Почетна > Србија
Србија

Мали: Прва група пензионера данас добија увећане пензије

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да ће прве пензије увећане за девет одсто данас бити на рачунима пензионера који припадају категорији самосталне делатности.
мали
Фото: Градске инфо

„Грађани и њихов животни стандард су у фокусу Владе Србије. Нећемо дозволити да актуелна економска криза и сви изазови са којима се суочавамо, утичу на квалитет њиховог живота. Зато, као што смо и обећали, идемо са повећањем пензија, плата у јавном сектору и минималне зараде. Већ данас, 2. децембра, пензионери који припадају категорији самосталних делатности ће добити за девет одсто веће пензије“, рекао је Мали, саопштило је министарство.

Он је најавио да ће у уторак, 6. децембра, пензије увећане за девет процената добити они који припадају категорији војних и пољопривредних пензионера. Да ће 10. децембра бити исплаћена категорија „запослени“, у којој је највећи број пензионера.

„Посебно радује што се средства за ове увећане пензије издвајају из буџета Фонда ПИО. Који бележи бољу наплату доприноса и има више новца“, истакао је Синиша Мали.

Он је подсетио да су пензије повећане од 1. новембра за девет одсто. Нагласио је да ускоро, односно од 1. јануара 2023. године, следи ново повећање од чак 12,1 одсто. Чиме ће се доћи до тога да ће просечна пензија 2023. бити за 20,8 одсто већа у односу на 2022. годину.

Mali: Radićemo na povezivanju privrednika iz Srbije i Saudijske Arabije

 

Преузмите андроид апликацију.