Почетна > Србија
Србија

Мали: Почеле прве уплате по 10.000 динара средњошколцима

Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали, саопштио је да су данас и у току јучерашњег дана средњошколци у Белој Паланци, Мионици, Сјеници, Свилајнцу, Великом Градишту, Жагубици, Новом Бечеју и Жабљу добили по 10.000 динара од државе, у оквиру програма подршке грађанима.
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Мали је на свом Инстарграм профилу навео да су поменуте локалне самоуправе прве које су извршиле ову исплату, а да се очекује да највећи број других локалних самоуправе до краја недеље ученицима уплате новац.

„Остатак локалних самоуправа ће новац исплатити у току следеће недеље. Све локалне самоуправе имају неопходна средства, с обзиром на то да им је држава претходно са рачуна буџета трансферисала сав потребан новац. Поносни смо на ову меру, која показује да настављамо да водимо рачуна о сваком грађанину Србије“, објавио је Мали.

Председник Србије Александар Вучић најавио је раније да ће сви средњошколци добити новчану помоћ у износу од по 10.000 динара.

Вучић је у недељу изјавио да ће држава Србија свим локалним самоуправама пребацити средства, како би се сваком средњошколцу у Србији било исплаћено по 10.000 динара.

Đilas se sakrio ispod Marinikine suknje i odatle vodi kampanju: Čeda Jovanović rasturio tajkuna, lidera opozicije

 

Преузмите андроид апликацију.