Почетна > Србија
Србија

Мали: Исплата једнократне помоћи за децу од 10.000 динара почиње сутра

Исплата једнократне новчане помоћи државе од 10.000 динара за децу до 16 година, за коју је пријављено укупно 1.101.000 деце, почиње сутра и новац леже на рачуне првих пола милиона пријављених, изјавио је данас министар финансија Србије Синиша Мали.
Фото: Градске инфо

Он је за РТС рекао да ће преосталих 600.000 пријављене деце добити новац у уторак, док ће онима који су имали неку рекламацију новац бити уплаћен наредних дана, у зависности од тога како се рекламација буде решавала.

„За ову помоћ државе пријављена су готова сва деца. Пријавило се око 635.000 родитеља, што мајки, што самохраних очева, хранитеља или старатеља. То потврђује да је ова помоћ државе родитељима била потребна и да је дошла у право време“, казао је Мали.

Он је нагласио да ово није први пут да држава помаже грађане, подсећајући да је од 2020., када је почела корона, прва помоћ била 5.000 динара пензионерима, онда је исплаћено 100 евра свим грађанима Србије, од тада помоћ младима па до данас била је два пута по 100 евра плус 5.000 динара, да је 20.000 динара прошле године исплаћена и једнократна помоћ пензионерима и да је била помоћ незапосленима, грађанима са КИМ, привреди, као и микро, малим и средњим предузећима.

„Као што је и председник Србије најавио, крајем новембра, почетком децембра очекује нас исплата и још једне велике једнократне помоћи пензионерима од 20.000 динара упркос кризи која траје и која је највећа економска криза икада још од другог светског рата“, рекао је Мали и нагласио да је држава преко девет милијарди евра уложилиа и дала грађанима Србије и привреди.

Он је додао и да је тренутно у Србији рекордан број запослених и да је стопа запослености 50,4 одсто, док је стопа незапослености такође рекордна, износи 9,67 одсто и никада није била мања.

„Имамо 2.310.000 запослених у Србији, људи који плаћају порезе и доприносе. У односу на број становника никада нисмо имали толики број запослених и никада мању незапосленост. Пре десет година, стопа незапослености била је 25,9 одсто, сваки четврти грађанин у Србији није имао посао“, нагласио је Мали.

 

Orlić: Nasilje odgovara isključivo Kurtiju

Преузмите андроид апликацију.