Почетна > Србија
Србија

Мали: Блокада није успела, усвојићемо ребаланс, биће више пара за плате и пензије

Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас у Скупштини Србије да посланици дела опозиције нису имали ништа важно да кажу осим да вриште и пиште и да својим понашањем и блокадом рада скупштине покушају да спрече да пензионери добију веће пензије, мајке новац за децу али да у томе нису успели.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

„Нису успели. Усвојићемо ребаланс буџета и овог месеца ћемо имати веће плате за просветне раднике, медицинске сестре и техничаре, неговаткљице у установама социјалне заштите. Од 1. октобра биће веће пензије за 5,5 одсто, до краја септембра исплатићемо по 10.000 динара мајкама деце до 16 година“, рекао је он.

Додао је да је ребалансом предвидјено 35 милијарди динара за субвенције пољопривредницима, 3,9 милијарди за лечење ретких болести и за лечење у иностранству, као и новац за капиталне инвестиције као што су домови здравља, школе, ауто-путеви – свега што Србију чини бољом за живот.

Најавио је да ће се за пар недеља расправљати и о буџету за следећу годину којим ће, између осталог, бити обезбедјена средства за повишицу пензија од 14,8 одсто од јануара следеће године, као и плата у јавном сектору.

„Обезбедићемо још новца да градимо лепшу Србију и испунимо обећање председника Србије Александра Вучића да просечна плата 2025. године буде 1.000 евра, а пензија 430“, рекао је Мали.

Potvrđeno prisustvo podvarijante koronavirusa „Eris“ u Srbiji

Преузмите андроид апликацију.