Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад Остали спортови

Мали атлетичари на великом стадиону – Атлетски клуб Војводина организовао промо тренинг за децу из ”Веселог вртића” (ВИДЕО)

На стадиону Карађорђе данас је одржан промо тренинг за малишане из ”Веселог вртића” од стране Атлетског клуба Војводина.

Деца су се окупила са осмесима на лицима, спремна за узбудљив дан пун атлетских изазова.

Атлетски клуб Војводина препознао је важност ране спортске едукације и одлучио да подели своју страст према атлетици са најмлађима.

Тренери Атлетског клуба Војводина припремили су разноврстан програм за децу узраста од 5 до 6 година.

Фото: Градске инфо

Овај програм није био само прилика да се деца забаве, већ и да се упознају са основама атлетике. Мали атлетичари су имали прилику да се опробају у различитим дисциплинама.

”Циљ је да виде и наставе да тренирају ако им се свиди, јер тај узраст је баш погодан да крену да тренирају било шта. За почетак би требали да крену са атлетиком, гимнастиком или пливањем да се добро развију, а касније могу да пређу на нешто друго или да наставе, у зависности од њихових жеља”, рекла је за наш портал Милана Прибил, тренер за млађе узрасте Атлетског клуба Војводина.

Деца нису била једина која су уживала. И родитељи су учествовали са истим ентузијазмом. Многи од њих су подржали своје малишане, бодрећи их са трибина стадиона Карађорђе.

Фото: Градске инфо

Тренинг није био такмичарског карактера. Уместо тога, фокус је био на учењу, забави и заједништву. Деца су била награђена дипломама за свој труд и залагање, док су осмеси били најлепша награда за све присутне.

Атлетски Клуб Војводина посветио је своје време и ресурсе како би створио позитивно искуство за најмлађе чланове заједнице. Овај промо тренинг представља само један од многих корака у њиховој посвећености подршци развоју атлетике код деце.

Поред промоције спорта у сарадњи са вртићима, важно је поменути да се сваке суботе одржавају и бесплатни тренинзи за децу са аутизмом.

Ова манифестација је доказала да су спортски клубови много више од самих такмичења; они су заједнице које подстичу позитивне вредности, развијају таленте и стварају основе за будуће спортске звезде.

Атлетски клуб Војводине успешно је отворио врата атлетике за најмлађе Новосађане и обећао светлу будућност за децу која су данас газила стазу стадиона Карађорђе.

Univerzitet u Novom Sadu bogatiji za 6.970 brucoša – evo šta se najviše upisivalo

Преузмите андроид апликацију.