Пут до укусног пецива води преко добро припремљеног теста.
Ови савети за мекано тесто ће се допасти и оним домаћицама које нису вичне припреми пецива.
Већина домаћица се придржава рецепта када крене да меси тесто, а ретке су оне којима оно савршено успева из прве. Али, ми вам доносимо 2 трик састојка са којима нема грешке и који ће све производе од теста учинити укуснијим. Ако волите да једете кифлице, крофне, хлеб… онда обавезно додајте јогурт и сирће у тесто, јер ће сва пецива бити неупоредиво мекша и укуснија.
Сирће ће учинити да тесто брже надође и додаје се једна кашика. Поред сирћета, боље је да користите и свеж квасац, јер и он помаже да тесто брже надође. Јогурт омекшава тесто, а додајте се око 250 мл на 800-900 г брашна. У зависности од количине брашна повећава се и количина јогурта.
Ипак ови савети не важе када правите тесто за пицу или тестетнину, али су зато одлични за уштипке, кифлице, хлеб…
Koliko kilometara treba da pređete da bi vam se automobil isplatio?
Преузмите андроид апликацију.