Почетна > Свет
Свет

Макрон са Французима о климатским променама

Француски председник Емануел Макрон објавио је селфи видео на друштвеним мрежама у коме је замолио грађане да му поставе питања о томе шта би Француска могла да уради по питању климатских промена и биодиверзитета.
Фото: Танјуг/Ludovic Marin
Међу хиљадама постављених питања, од којих су нека изражавале сумњу у искрене намере француског председника, доминирала су она о употреби фосилних горива, загађењу мора и коришћењу нуклеарне енергије, преноси АП.

Макрон, који ће данас учествовати на отварању самита УН о клими ЦОП27 у Египту, обећао је да ће следеће недеље одговарати на питања.

У објављеном снимку Макрон је прочитао писмо које је стигло на адресу председничке канцеларије, а у којем је постављено питање „зашто не прогласите ванредно стање због животне средине“.

Наводи да га је управо то писмо „подстакло да замоли грађане да му помогну еколошким изазовом, изазовом наше генерације“.

На почетку свог председничког мандата, Макрон је обећао да ће решавање климатских проблема учинити главним приоритетом, али је наишао на критике јер није увео довољно опипљивих промена.

Очекује се да ће на преговорима ЦОП27 у Египту у понедељак, Макрон разговарати о финансирању везаном за климатске промене, заштити шума, Великом зеленом зиду у Африци и другим мерама борбе против климатских промена.

Kfor: Pratimo situaciju, sarađujemo sa liderima Beograda i Prištine

 

Преузмите андроид апликацију.