Почетна > Свет
Свет

Макрон обећао кључне реформе у сфери економије имиграционе и образовне политике

Француски председник Емануел Макрон обећао је данас да ће спровести кључне реформе у домену економије и имиграционе и образовне политике упркос дубоким поделама у француском друштву и политичким изазовима попут вишемесечних протеста против измена пензионог система и недавних нереда изазваних полицијским убиством тинејџера.
Фото: Танјуг/AP Photo/Seth Wenig

У данас објављеном интервјуу у утицајном недељнику Пуан, Макрон је најавио да ће се следеће недеље састати са „главним политичким лидерима“ Француске ради разговора о спорним питањима са којима се земља суочава, преноси АП.

Према његовим речима, ти разговори би имали за циљ предлагање нових закона и евентуално референдуме о одређеним питањма.

Макрон је прошле године изгубио већину у доњем дому парламента, Народној скупштини што га је приморало да користи политичке маневре за доношење било каквог новог закона.

Председник Француске зато жели да избегне понављање велике политичке кризе изазване парламентарним застојем око реформе пензионог система и подизања старосне границе за одлазак у пензију са 62 на 64 године.

Britanski kralj Čarls putuje u septembru u zvaničnu posetu Francuskoj

Преузмите андроид апликацију.