Почетна > Бизнис
Бизнис

Мајкрософт обавестио 10.000 радника o oтпуштању уз „утешни” мејл запосленима

Компанија Мајкрософт је почела отпуштање 10.000 запослених, што је готово пет одсто њене укупне радне снаге.
Фото: Unsplash/sawtooth_utopia

То је, како наводи, одговор на „макроекономске услове и промене у приоритетима корисника”, показује документација која је данас приложена надлежном регулаторном телу САД.

Мајкрософт наводи да је управо обавестио раднике о отпуштањима, а нека су почела одмах.

Најављене су и промене у хардверском портфолију компаније и консолидација локација на којима она изнајмљује канцеларије – што такође значи смањење активности.

У мејлу запосленима, главни руководилац Мајкрософта, Сатја Надела, навео је да је отпуштањем обухваћено „мање од пет одсто укупне базе запослених”, а да су „некима обавештења послата данас”.

„Мада елиминшемо послове у неким областима, наставићемо са запошљавањима у кључним стратешким секторима”, написао је Надела, указавши на важност стварања „нове компјутерске платформе” уз коришћење напретка вештачке интелигенције.

По његовим речима, корисници услига те фирме који су током пандемије ковида 19 све више трошили на дигиталну технологију, сада настоје да „оптимизују своје дигиталне трошкове тако да с мање постигну више”.

„Такође видимо да организације у свим привредним гранама и свим географским подручјима исказују опрез с обзиром да су неки делови света у рецесији док је други делови света очекују”, написао је Надела.

И друге технолошке компаније – Амазон, Твитер и Мета, смањују број запослених, јер су забринуте због негативних економских кретања у САД и свету.

Nemačka razmatra sniženje poreza na zdravu hranu

Преузмите андроид апликацију.