Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Маја Огњеновић: Као народ смо најбољи кад је најважније (ВИДЕО)

Маја Огњеновић, капитен одбојкашке репрезентације Србије, анализирале је протекли циклус, окончан пласманом на Олимпијске игре.
Фото: Wikimedia commons/SUpawit
Србија није успела да обезбеди финални турнир Лиге нација, потом је освојила сребро на Европском првенству, да би на крају у Кини обезбедила пласман на Игре у Паризу.

„Знали смо да ћемо имати изузетно напорну репрезентативну сезону. Акценат је на почетку лета био на Лиги нација, нажалост нисмо се квалификовале на финални турнир, али било је објективних околности због којих се то догодило. Онда смо имале припреме за Европско првенство, по ко зна који пут је свака од нас играла на том такмичењу. Имајући у виду да смо играле финале, то довољно говори о квалитету и јачини овог тима. Нажалост, изгубиле смо у финалу, али то не може да се сматра неуспехом јер смо изгубиле од противника који је био достојан титуле. Кроз само пар дана нас је очекивао квалификациони турнир, можда и најважније такмичење ове сезоне“, рекла је Огњеновић и додала:

„Сваки тренер долази са својом визијом и циљевима. Знам да је Ђовани желео да играмо и финални турнир Лиге нација. Онда Европско првенство. Свакако није то било испуњење наших снова, јер смо желеле злато. И онда кад смо биле на ивици снаге, знале смо да овај турнир изискује максималан фокус и апсолутну концентрацију да би се очекивани резултат догодио“.

Србија је коло пре краја осигурала пласман на Олимпијске игре

„Турнир је био напоран, седам утакмица у девет дана, уз то и непопуларни термини – три меча смо играле у 10 ујутру. Осим Мексика, ниједна екипа овде није била за потцењивање. И не могу да кажем да је свака од учесница могла да буде конкурентна у смислу одласка на Олимпијске игре, али ту смо биле Доминикана, Кина, Холандија, ми… Украјина је показала да може много и Канада, која је у узлазној путањи. Било је напорно, али опет наша жеља и победнички менталитет су на крају победили“.

Србији предстоји још меч са Кином у недељу од 13.30

„Свакако ћемо ми против Кине ићи на победу, пре свега због нас. Јесмо испуниле оно због чега смо овде. Али таква смо екипа, тако смо васпитане да турнир играмо до краја – даћемо све од себе. И колико год ће бити тешко, јер је последња утакмица, пружићемо добру и квалитетну партију. Против Холандије смо осећале притисак јер никад није лако када играте утакмице које морате да добијете – али смо ми као народ, а наравно онда да је у нашем спортском менталитету, најбољи кад је најважније. То је чињеница којом друге екипе не могу да се похвале. Срећна сам и поносна што је то тако. Преплавиле су ме емоције, јер када се подвуче црта, можемо да кажемо да смо задовољне овим летом. Испуниле смо оно што се од нас очекивало“, закључила је Маја.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Odbojkaški savez Srbije 🇷🇸🏐 (@ossrb)

Godinu dana nove uprave Vojvodine: Dug je prepolovljen, renovira se stadion, a titula se napada za dve godine

Преузмите андроид апликацију.