Почетна > Србија
Србија

Магла смањује видљивост на 100 метара ка прелазу са Северном Македонијом

На више путних праваца у Србији јутрос има магле, која на ауто-путу од петље Грделица – до граничног прелаза са Северном Македонијом смањује видљивост на 100 метара, саопштили су Путеви Србије.
Фото: PrtSc/Ауто мото савез Србије

Магле има и на следећим путним правцима: Власинско Језеро – гранични прелаз с Бугарском (Рибарци), Зајечар (Мајданпек) – Неготин – граница са Бугарском (гранични прелаз Мокрање), Зајечар (Голубац) – Доњи Милановац – Поречки мост – веза са државним путем 35, гранични прелаз с Румунијом (брана ХЕ Ђердап 1) – Вратарница – Књажевац – Сврљиг, као и на путу Кална – Јабучко равниште.

Магла је могућа поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

ЈП Путеви Србије указује и на појаву ситних одрона на подручју Зајечара, дуж нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима.

Највише их има на путу И Б 34 (Ðердапска магистрала), где се саветује опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације, која обавештава о одронима.

Одрона има на следећим путним правцима: Мланча – Студеница – Ушће, Рашка – Кути – Одвраћеница и Перовац – Гокчаница – Гоч.

Eskobar: Očekujem dogovor Beograda i Prištine narednih dana

Преузмите андроид апликацију.