Почетна > Србија
Србија

Магла на путевима у неким деловима земље, опрез у вожњи због мокрих коловоза и могућих одрона

Киша, али и повремено умерене снежне падавине у планинским пределима доносе мокре и клизаве коловозе, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије.
Фото: Pixabay/Pexels

Последњих дана учестала је појава одрона, нарочито на подручју Ибра, на делу између Рашке и Руднице, Бруса и Брзећа, на Ђердапској магистрали од Великог Градишта и Доњег Милановца ка Кладову, а има их и кроз Овчарско-кабларску, Гределичку, Сићевачку и Дренску клисуру.

Зато контролишите брзину којом се крећете, будите максимално сконцентрисани за воланом и увек спремни да у сваком тренутку одреагујете на прави начин како бисте на време приметили и избегли опасност на путу, саветује АМСС.

Према информацијама Управе граничне полиције, теретна возила на изласку из земље на граничним прелазима Хоргош, Батровци и Шид задржавају се по два сата.

Теретњаци на Келебији чекају један сат.

Магла на путевима у неким деловима земље

На подручју Бора, Неготина, Зајечара, Књажевца и Сокобање због појаве магле видљивост је јутрос смањена до 100 метара, саопштило је ЈП „Путеви Србије“.

Наводи се да је могућа појава магле на другим путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

Моле се учесници у саобраћају да прилагоде брзину кретања због појаве магле која смањује видљивост на појединим путним правцима.

https://gradskeinfo.rs/sta-je-neophodno-da-znate-pre-nego-sto-se-uputite-na-skijanje-24-01-2023/

Преузмите андроид апликацију.