Почетна > Србија
Србија

Магичне боје Фрушке горе

Јесење магичне боје и шушкање лишћа током шетње прави су доживљај који Фрушка Гора пружа. Планинарске стазе воде кроз многобројна брда и кроз листопадне шуме, па је поглед из птичје перспективе заиста невероватан. Позивамо вас да се заједно са нама “провозате” Гребенским путем, кроз срце Фрушке горе.
Foto: Vojvodina uživo

Гребенски пут је жила куцавица Фрушке горе и простире се целом њеном дужином од источног, ка западном делу. Ова главна саобраћајница дужине је око 45 километара и својим већим делом пролази кроз шуму, што вожњу преко ове планине чини посебно узбудљивом.

 

Такође, у марту ове године, завршена је комплетна обнова Гребенског пута (Партизански пут).

Уређено је преко 20 километара квалитетног пута на падинама Фрушке горе.

За реализацију пројекта из покрајинског буџета издвојено је скоро 857 милиона динара.

Foto: Vojvodina uživo

До сада су реконструисане деонице Банстол – Одмаралиште Електровојводине – Иришки венац, Чортановци – Банстол, Беочин – Бешеново и од Црвеног чота до Змајевца, чиме је олакшан пут до туристичких и рекреативних дестинација на на Фрушкој гори.

Својом путањом редом спаја неке од најтрактивнијих фрушкорских локација: Иришки венац, Змајевац, Бранковац, Јабуку, Летенку, као и многе друге знаменитости попут спомен-обележја Слобода и репетирора на Иришком венцу, Црвеног чота, извора Светог Ђурђа, Папратски До итд.

Гребенски пут је посве више од 15 година потпуно реновиран.

Foto: Vojvodina uživo

Излетишта су заштитни знак Фрушке Горе, а многи долазе недељом на планину како би се опустили и дружили у неком од популарних излетишта. Често су она избор младих који ту долазе ради дружења са пријатељима, мада се за боравак у излетиштима одлучују и одрасли са породицама. Фрушка Гора има око двадесетак излетишта и сва су уређена столовима и местима за роштиљање. Неки од најпознатијих излетишта јесу Бранковац, Иришки Венац, Андревље, Врдник и многа друга.

Војска Србије оборила дрон у ширем рејону Копаоника

 

Преузмите андроид апликацију.