Почетна > Бизнис
Бизнис

Мађарска удвостручила број дозвола за српске камионџије

Мађарска је удвостручила број дозвола за камионе из Србије за ову годину, одлучено је на састанку Мешовите комисије две земље за друмски превоз путника и терета, саопштило је данас Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
Фото: Танјуг

Како су истакли, на тај начин је практично, испуњен договор министара грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Горана Весића и министра грађевинарства и инвестиција Мађарске Јаноша Лазара од пре неколико месеци.

Састанак српско-мађарске Мешовите комисије одржан је у среду, у онлајн формату, на иницијативу Србије, а на састанку су разматрана питања билатералне робне размене и учешћа друмског саобраћаја у тој размени, превоза терета на територији две државе, као и превоза путника.

Као резултат састанка увећан је број дозвола за превоз терета у овој и наредним годинама.

Тако је српској страни удвостручен број дозвола за/из треће државе, са 2.000 на 4.000 и то – 1.500 дозвола за возила која имају минимум ЕВРО 5 и 2.500 за возила са минимум ЕВРО 6 моторима.

Уз потпуно либерализивање дозвола за билатералне и транзитне превозе за возила са минимум ЕВРО 5 мотором, то ће потпуно задовољити потребе Србије.

На састанку је договорено да се за 2024. годину српској страни се достави и 500 билатералних дозвола за све категорије возила, те 1.500 билатералних и 1.500 транзитних дозвола за возила за минимум ЕВРО 3 мотором, наводи се у саопштењу.

Đedović: Objavljen poziv za novi program za energetsku sanaciju-subvencije do 65%

Преузмите андроид апликацију.