Почетна > Србија
Србија

Лук Блек представља Србију на Песми Евровизије – да ли сте чули његову нумеру? (ВИДЕО)

Певач Лук Блек са песмом „Само ми се спава“ је победник финала такмичења „Песма за Евровизију“ одржаног у суботу увече и представљаће Србију у мају на „Песми Евровизије“ у Ливерпулу.

Блек је био најбољи по збирним гласовима жирија и гледалаца међу 16 такмичара директног телевизијског преноса Радио-телевизије Србије из студија у Кошутњаку.

На основу смс гласова гледалаца највише је добио 12 поена Принц, десет поена Блек, осам Џипси, седам поена Барош, а шест поена Нађа.

Стручни жири чинили су музичари Лена Ковачевић, Драган Ђорђевић Сузуки, Невена Божовић Ивановић, Слободан Вељковић Цоби и Александар Локнер, на основу чијих гласова првопласирана је била Нађа, а следили су као други Блек и трећи Барош.

Стефан Шај се представио са трубачима обојеном песмом „Од јастука до јастука“, Борис Суботић са баладом „Недоступан“, Надиа са полетном гитар поп ствари „Девојка твог дечка“ и Дуо Гранд спојем народњачког и оперског певања у „Вива ла вида“.

Следили су млада Нађа и „Мој први ожиљак на души“, Фрајле са староградски обојеном „Нека нека“, расплесана и егзотично костимирана женска група Харикејн са „Зуми зими зами“ и Ћеги и Браћа Блуз бенд са етно обојеном „Свадбом или кавгом“.

У новинарској соби су били највећим аплаузом поздрављени наступи Џипсија са плесном ствари „Грех“, Лук Блека са српско-енглеском алтернатив поп песмом „Само ми се спава“ и „Нови план други сан“ Филипа Балоша.

У завршници вечери Принц је извео севдахом прожету песму „Цвет са Истока“, Филари техно поп „После мене“, рок ствари су понудили Гифт са „Либертом“ и Емпати соул проџект „Индигом“, а за крај Зејна расплесану „Румбу“.

Водитељи финала били су РТС личност Драгана Косјерина и глумац Милан Марић, а у „Зеленој соби“ су се са такмичарима дружили Кристина Раденковић и Стефан Поповић.

РТС је најавио да сав приход од СМС гласања иде у хуманитарне сврхе.

Поводом одржавања „Евровизије“ у Ливерпулу песме најчувенијег светског састава из тог града Битлса, изводили су београдски музичари Срђан Гојковић Гиле, Дејан Цукић, Оливер Нектаријевић, глумац Гордан Кичић, Бестбит и други.

Zašto su muškarci u uniformi tako privlačni ženama?

Преузмите андроид апликацију.