Почетна > Свет
Свет

Лондон: Француске власти криве за саобраћајни колапс у Доверу

У енглеском лучком граду Доверу проглашен је „озбиљан инцидент“ због већих кашњења на улазу у Ламанш, за који су оптужене француске власти, преноси Ројтерс.
Фото: Танјуг/Gareth Fuller/PA via AP

Оператери трајекта, који саобраћају на овој линији, упозорили су путнике из Довера у Кале да су могућа кашњења до четири сата у самом старту, у једном од најпрометнијих периода за путовања, пошто је период школског летњег распуста.

Извршни директор луке Довер Даг Банистер прогласио је ситуацију “ озбиљним инцидентом“, рекла је портпаролка Ројтерсу, а није прецизирано шта би то могло да значи у пракси.

Лука, кроз коју сваке године прође 12 милиона путника, објавила је саопштење у којем окривљује француске власти што нису адекватно попуниле људством граничне контролне пунктове у Доверу.

„Дубоко смо незадовољни што су ресурси на француској граници током ноћи и рано јутрос био крајње неадекватани да задовоље нашу предвиђену потражњу“, наводи се у саопштењу објављеном на интернет страници луке Довер.

Француска гранична полиција није до овог тренутка није одговорила на питање Ројтерса за коментар.

Довер и Кале имају оно што је познато као упоредне граничне контроле, где се оне одвијају пре уласка у воз или трајект, а не по доласку након искрцавања, наводи Ројтерс.

Lavrov: Glad ne izaziva Moskva, već Ukrajina i Zapad

Преузмите андроид апликацију.