Почетна > Србија
Србија

Лончар: Највећа набавка санитета у историји нашег здравства

Укупно 329 најмодернијих и најсавременије опремљена санитетска возила, данас је додељено здравственим центрима у Србији.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

У оквиру набавке, чија је вредност више од 15 милиона евра, налази се пет типова санитетских возила: за ургентне екипе са основном опремом (110 санитетских возила), комплетно опремљено возило (основна опрема, аспиратор и дефибрилатор – 95 санитетских возила), те санитетско возило за ургентне екипе са основном опремом, асиратором, дефибрилатором и респиратором (10 санитетских возила), затим возила за превоз пацијената са хендикепом, односно возила са рампом за унос пацијената (19 возила) и возила за превоз пацијената на хемодијализу (95 возила).

Примопредаји санитетских возила присуствовали су премијерка Ана Брнабић, министар здравља Златибор Лончар и директори здравствених установа које добијају нова возила.

Министар здравља поручио је да је то највећа набавка нових санитетских возила у историји српског здравства.

„Наша је обавеза била да обезбедимо ова возила здравственим установама, али пре свега да обезбедимо најсавременије услове за наше грађане“, истакао је министар.

Премијерка Ана Брнабић је приликом обиласка возила оценила да је то „огромна ствар за српско здравство“.

„Поносна сам на то како се развија српско здравство. Ово је огромна ствар за систем и за грађане Србије, а по лицима запослених видим колико им ово значи“, оценила је премијерка.

У оквиру набавке је и контингент додатних путничких возила за санитарну инспекцију Министарства здравља.

Brnabić mladim lekarima: Izabrali ste najhumaniji poziv

Преузмите андроид апликацију.