Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Ливерпул: Незадовољни смо што није било времена да се донесе исправна одлука

Фудбалски клуб Ливерпул огласио се вечерас саопштењем у којем је поновио да је незадовољан суђењем на мечу седмог кола Премијер лиге са Тотенхемом.
Фото: Танјуг/Alberto Pezzali

Утакмица је завршена победом Тотенхема резултатом 2:1. Ливерпул је меч завршио са два играча мање, пошто су искључени Куртис Џонс у 26. и Диого Жота у 69. минуту.

Ливерпулу је поништен гол у 34. минуту при резултату 0:0. Помоћни судија је показао да је фудбалер Ливерпула Луис Диаз био у офсајду. ВАР је потврдио ову одлуку, али је касније утврђено да је направљена велика грешка и да Луис Диаз није био у офсајду.

Судијска комисија енглеске Премијер лиге признала је грешку, навели су да је крив људски фактор у ВАР соби и најавили су санкције за судије Дарена Ингланда и Дена Кука.

„Ливерпул прихвата признање ПГМОЛ (Судијске комисије енглеске Премијер лиге) да је грешка синоћ направљена. Јасно је да није дошло правилне примене правила игре, што је довело до нарушавања интегритета спорта. У потпуности прихватамо притисак са којим судије раде, али ти притисци би требало да буду ублажени, а не погоршани применом ВАР-а. За нас је незадовољавајуће да није било довољно времена да се донесе исправна одлука и да није било накнадне интервенције“, наводи се у саопштењу Ливерпула.

Ливерпул даље наводи да је да су такви пропусти вец́ категорисани као „значајна људска грешка“.

„Било какве одлуке и исходи, треба да се утврде само прегледом и уз пуну транспарентност. Ово је од виталног значаја за поузданост доношења одлука у будућности, јер се односи на све клубове у којима се учење користи за побољшање процеса како би се осигурало то да се оваква ситуација више не би поновила. У међувремену ц́емо истражити распон доступних опција, с обзиром на јасну потребу за ескалацијом и решавањем“, закључује се у саопштењу Ливерпула.

Osimen: Neću da dozvolim me posvađaju sa Napolijem i navijačima

Преузмите андроид апликацију.