Почетна > Србија
Србија

Линта: Напад на српског дечака с циљем да се посеје страх међу Србима на КиМ

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је да је јутрошњи физички напад албанских екстремиста на српског дечака Лазара Милутиновића (15) у насељу Суви До смишљен чин с циљем континуираног сејања страха међу Србима на Косову и Метохији.
Фото: Wikimedia/Медија центар Београд

Реч је о етнички мешовитом насељу у Косовској Митровици где се налазе припадници Куртијеве полиције који својим етнички мотивисаним понашањем охрабрују и подстичу албанске екстремисте на наставе са физичким нападима на Србе, навео је Линта у саопштењу.

“Шовинистички режим Аљбина Куртија настоји да насиљем, кршењем споразума и хушкачком реториком оствари циљ да Срби трајно нестану са Косова и Метохије. После покушаја убиства Стефана и Милоша Стојановића у Штрпцу и пребијања Стефана Томића у Клокоту ово је трећи случај напада на српске младиће и дечаке у последњих 15 дана. Трагична је чињеница да за Србе на Косову и Метохији не важе људска права каква имају Албанци већ су изложеним све јачим притисцима и све чешћем насиљу“, поручио је Линта.

Он је позвао САД и ЕУ унију да престану да подржавају Куртијев шовинистички режим, да коначно снажно осуде насиље према српском народу на Косову и Метохији и да захтевају да налогодавци и починиоци буду ухапшени и адекватно кажњени.

“Поред тога, САД и Европска унија имају обавезу да заштите Србе и њихову имовину на Косову и Метохији на начин да међународне безбедносне снаге буду присутне у српским срединама како би спречиле нове нападе албанских екстремиста“, нагласио је Миодраг Линта.

Brnabić sutra sa predstavnicima Nacionalnog konventa o EU

Преузмите андроид апликацију.