Почетна > Србија
Србија

Линта: Хапшења Срба на КиМ – наставак смишљеног прогона српског народа

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта саопштио је вечерас да недавно хапшење тројице Срба на КиМ представља наставак смишљеног прогона српског народа на КиМ.
Фото: Wikimedia/Медија центар Београд

“Ухапшени су Илија Елезовић, стар 70 година, у Северној Митровици који је тежак онколошки болесник, затим Драган Миловић, полицајац, отац троје деце, у Звечану и Зоран Костић стар 73 године у Прилужју. Одређено им је месец дана притвора супротно закону јер су осумњичени да су наводно починили ратне злочине против албанских цивила. Илији Елезовићу је угрожен живот у притвору због тешког здравственог стања у коме се налази“, подсетио је Линта у саопштењу.

Он је додао да је специјално одјељење основног суда у Приштини, које је надлежно за процесуирање ратних злочина је етнички мотивисана институција и у функцији сепаратистичког режима Аљбина Куртија.

“Потпуно је јасно да циљ суда у Приштини није истина и правда већ учествовање у прогону и застрашивању Срба да би се оправдао лажни мит о Србима као злочинциима и Албанцима као жртвама“, наводи Линта.

Он је подсетио да су прексиноћ бачене три бомбе на куће представника Српске листе у месту Ранилуг у Косовском Поморављу како би се они застрашили и натерали да напусте своја огњишта.

Очигледно је да је у питању још један начин смишљеног прогона српског народа на Косову и Метохији, додао је.

Линта је поздравио одлуку председника Србије Александра Вучића да се тражи сазивање хитне седнице Савета безбедности УН поводом катастрофалне ситуације у којој се налази српски народ на Косову и Метохији.

Такође, Линта је позвао САД и ЕУ да коначно заштите српски народ на КиМ и пошаљу јасну поруку Кутијевом режиму да је неприхватљива његова ратнохушкачка и неодговорна политика.

Samo u SAD: Kandidat za predsednika najavljuje ukidanje ministarstva obrazovanja

Преузмите андроид апликацију.