Почетна > Србија
Србија

Леони отворио фабрику у Kраљеву, где ће радити 5.000 људи

Фабрикa Леони у Kраљеву, на Ратарском имању, простире се на око 52.000 квадратних метара, а према раниjе обjављеним плановима компаниjе, цео проjекат у Kраљеву у наредних 10 година требало би да достигне вредност од око милиjарду евра.
Фото: Танјуг/АР/Тара Радовановић

Фабрика компаниjе Леони у Kраљеву, у коjу jе уложено око 60 милиона евра и где ће бити запослено 5.000 радника, отворена jе данас у присуству председника Србиjе Aлександра Вучића.

Немачки Леони у Kраљеву већ запослио 3.787 радника, а Вучић jе током обиласка фабрике рекао да jе то наjвећа фабрика Леониjа у Србиjи, коjи има укупно четири фабрике у нашоj земљи.

Председник Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе данас у Kраљеву, на отварању четврте фабрике Леониjа у Србиjи, да ће ту до до 2023. бити запослено 5.000 људи и затражио од те немачке компаниjе да запосле у тоj фабрици ако могу до 6.000 људи и jош повећаjу плате радницима и захвалио им великим улагањима у Србиjи.

„Хвала на великим улагањима и што сте изабрали Србиjу и показали тиме да смо нешто добро чинили претходних година. Леони jе наjвећи приватни послодавац у Србиjи, са око 13.000 заспослених, пошто има фабрике и у Дољевцу, Нишу и Прокупљу. У Kраљеву су до сада запослили 3.787 радника, а видим да има jош пуно простора“, рекао jе Вучић.

Председник Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе данас да jе Леони, коjи има фабрику у Нишу, спреман да преузме одмах наjмање 400 од 600 радника jужнокореjског Шинвона коjи гаси део производње у Нишу.

Вучић jе током обраћања на отварању нове фабрике Леоница у Kраљеву, рекао да има да саопшти важну и лепу вест, да jе разговарао са људима из Леониjа и замолио их да помогну тим људима у Нишу коjи ће остати без посла.

Председник Србиjе поручио jе данас у Kраљеву, на обиласку реновираног атлетског стадиона, да ће Србиjа бити под све већим притисцима, да ће они бити све већи што брже буде напредовала.

„Биће много притисака пре свега што jе снажниjа и jача. Oво што нас из Загреба нападаjу свакога дана ,а да им ништа нисмо рекли, показуjе да смо криви сви ми што Србиjа иде коначно брже од свих осталих. Србиjи jе било потребно 80 година да се пробуди и ради, а наше jе да се боримо за наш народ на KиM, да чувамо нашу земљу, никога другог не дирамо, да идемо напред и jош брже. Да покажемо да имамо много више позитивне енергиjе, од њихове негативне“,истакао jе он у обраћању окупљеним грађанима.

Вучић: Смета јака Србија.

 

Преузмите андроид апликацију.