Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Лејкерси ће пензионисати Гасолов број 16

Прошло је годину дана од како се Пол Гасол пензионисао. Каријеру је завршио тамо где јеи започео, у Барселони, с аосвојеном титулом првенства Шпаније.
Фото: WikimediaCommons/Howcheng

Он је у разговору за „Марку“ говорио о томе како се осећа сада, када више време не проводи на паркету.

„Занимљивих годину дана је иза мене, сазрео сам. Остао сам у спорту, у разним сам организацијама. Проводим више времена са породицом, код куће, и прија ми да не путујем толико“.

Истакао је и да му кошарка недостаје, али не колико је очекивао.

„Схватио сам да ништа није вечно. Кошарка ми је дала много, играо сам до 40. годне свог живота. Драго ми је да сам каријеру завршио у Барселони“, истакао је Гасол.

Прокоментарисао је и успех репрезентације Шпаније да скоро завршеном првенству Европе.

„Поносан сам, осећам и да сам део тог успеха на неки начин. Срећан сам због играча, тренера и целог савеза. Саградили смо сви заједно у претходним годинама један јак тим, који је увек конкурентан“.

За крај његове сјајне каријере, у којој је освојио два НБА прстена, Лос Анђелес Лејкерси ће пензионисати његов дрес са бројем 16.

„И даље не верујем да ће то урадити. Када сам чуо да ће повући мој број, преплавиле су ме емоције. Када год погледате ка плафону дворане, видите сва та легендарна имена и једноствно се најежите. То што ћу се придружити најбољим играчима свих времена какви су Коби, Меџик, Карим. Џери Вест је велика част за мене“, завршио је Гасол.

Počinje Evroliga: Efes brani titulu, srpski derbi u eliti

Преузмите андроид апликацију.