Почетна > Србија
Србија

Лажна дојава о бомби у просторијама Канцеларије за КиМ у Косовској Митровици

Косовска полиција добила је јутрос дојаву да се у згради у којој су смештене просторије Канцеларије за Косово и Метохију, Покрајински ПИО фонд и Косовско-митровачки округ у северном делу Косовске Митровице, налази експлозивна направа, потврдио је за Тањуг заменик генералног директора косовске полиције Митровица север Ветон Ељшани.
Фото: Танјуг/Дописништво КиМ
Ељшани је рекао да је косовска полиција обавила увиђај и да је дојава о подметнутој бомби лажна.

„Припадници Косовске полиција обишли су данас зграду у којој се налазе поменуте канцеларије. Прегледали су сва три спрата и разговарали са запосленима да ли има нечег сумњивог у објекту. Након разговора и прегледа полицајци су се уверили да нема ништа сумњиво и напустили су зграду. У питању је лажна дојава о бомби“, рекао је Ељшани.

Српска листа поручила је јуче да одбацује ултиматум приштинских власти да напусти просторије у Косовској Митровици у којима је смештено неколико институција Републике Србије и захтева да се то питање решава у дијалогу Београда и Приштине, а у контексту успостављања Заједнице српских општина, како је предвиђено споразумима из 2013. и 2015. године.

Како је указала у саопштењу, намера приштинских власти је да по сваку цену наставе са ескалацијом ситуације на терену и окупирају зграду у Косовској Митровици, у којој су смештени Канцеларија за Косово и Метохију, Служба Дирекције Фонда ПИО, Косовско-митровачки управни округ и Центар за социјални рад Вучитрн.

Рок привремених приштинских институција да представници српских институција напусте поменути објекат истиче сутра.

Mali: Odluka o minimalcu sledećeg četvrtka, vlada predlaže 47.154 diinara

Преузмите андроид апликацију.