Почетна > Свет
Свет

Лавров: Ускоро ћемо предложити датум за разговор са Блинкеном

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је данас да ће Москва ускоро предложити датум за телефонски разговор за америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном.
Фото: Танјуг/Rušian Foreign Ministry Preš Service via AP

Блинкен је у среду саопштио да је Вашингтон дао „значајну понуду“ како би се омогућило ослобађање америчке кошаркашице Бритни Грајнер и бившег маринца Пола Вилана који су у затвору у Русији.

Како је наведено из извора у америцкој администрацији, Вашингтон је вољан да размени осуђеног руског трговца оружјем Виктора Бута који се налази у америчком затвору за своје двоје држављана.

„Ми смо сазнали за Блинкенову намеру да организује телефонски разговор док смо били у Африци, а он је то саопштио у телевизијском обраћању, наводећи да жели да ме контактира телефоном. Дан касније примили смо званичан захтев“, рекао је Лавров новинарима, преноси Тас с.

„Тренутно преговарамо о датуму за такав контакт, а то ће тешко бити могуће данас. Наредних дана, међутим, понудићемо нашим америчким колегама прикладан датум“, додао је шеф руске дипломатије.

SAD šalju šest lovaca F-22 u Poljsku

Преузмите андроид апликацију.