Почетна > Свет
Свет

Лавров: Приметно више реализма у ставовима Кијева

Русија после преговора у Истанбулу види више реализма у ставу Украјине о статусу Крима и Донбаса, као и о ненуклеарном статусу, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
Фото: PrtSc/Infinity News/YouTube

„После те рунде преговора одржане у Истанбулу 29. марта видели смо појаву реализма у ставу украјинске делегације. Реализма у погледу начина за осигуравање безбедности Украјине. Већ је и представницима Кијева постало јасно да се безбедносне гаранције не могу добити у НАТО-у и да на улазак у НАТО треба заборавити”, истакао је руски министар, преноси Спутњик.

У наставку свог говора о преговорима, Лавров је истакао да има више реализма у погледу потребе да се уговором обезбеди неутрални статус Украјине, као и њен ненуклеарни статус, преноси Танјуг.

Како је навео, „у ставовима украјинске делегације види се много више реализма и у вези са статусом Крима и Доњецке и Луганске Народне Републике”.

Он је напоменуо да „тек треба да разумемо како ће ове нијансе реализма бити преведене на уговорни језик, на папир”, наводи Спутњик.

Finska i Švedska dobrodošle u NATO ako zatraže

Преузмите андроид апликацију.