Почетна > Свет
Свет

Лавров: Не могу да одговарам на одлуке Србије

Министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров изјавио је данас да не може да одговара на одлуке које доноси Србија и њено руководство везано за увођење санкција Руској Федерацији, као и да Русија дубоко поштује српски народ и његову приврженост својим традицијама и пријатељима.
Фото: Wikimedia Commons

Лавров је у онлајн интервјуу са четири српска медија, међу којима је Тањуг, казао да су Срби и Руси братски народ које повезује и заједничка историја, као и победе у борби против заједничких непријатеља.

„Не могу да одговарам на одлуке које доноси Србија и њено руководство. Ми смо братски народи, обједињује нас заједничка историја, заједничке победе против заједничког непријатеља и видимо колико су та осећања укорењена у души српског народа и његовог историјског сећања“, казао је Лавров, одговарајући на питање Новости.

Истиче да Русија нијада ништа не намеће силом и додаје да запад то чини путем економских и других уцена.

„То није пристојно, тако се не треба понашсати ни у друштву, а ни на међународној сцени кад свима покушавају да заврћу руке. Председник Србије Александар Вучић је говорио више пута о тој теми када је рекао да Србија има своје интересе. Дубоко поштујемо српски народ и његову приврженост својим традицијама и својим историјским пријатељима“, казао је Лавров.

Berlin zabranio simbol podrške ruskoj vojsci – “Z”

Преузмите андроид апликацију.