Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Лапорта: Биће тешко без Лиге шампиона

Ђоан Лапорта, председник Барселоне, најавио је да ће клуб покушати да ангажује појачања на зиму.
Фото: WikimediaCommons/Roderic Alves

Лапорт је у интервјуу за Спорт рекао да је клуб у тешкој финансијској ситуацији, али да не одустаје од борбе на свим фронтовима.

„Летос смо направили план и практично све циљеве које смо поставили, остварили смо. Имамо такмичарскији тим него прошле сезоне. Стално размишљамо о томе како да га појачамо. Повреде нам нису дозволиле да видимо још сав потенцијал овог тима са појачањима“, каже Лапорта.

Барселона ће оперисати уз одређене проблеме и ограничења.

„Да бисмо довели неког на зиму морамо пре тога да у тим инкомпорирамо играче који би побољшали оно што имамо, а то није лако с обзиром да имамо проблеме са финансијским фер-плејом и да смо елиминисани из лиге шампиона. То нам је смањило буџетски приход, док нас је Ла Лига такође упозорила да ћемо имати смањен капацитет за то. Покушаћемо да разговарамо са челницима Ла Лиге, тражити да размотре своје тумачење с обзиром да ћемо имати одређене приходе од Лиге Европа и Суперкупа Шпаније. Чак и неке пријатељске мечеве током Светског купа“, додао је Лапорта.

Питали су га и шта мисли о могућем повратку Месија на Камп Ноу.

„Месијев повратак у Барселону 2023? Лео зна да је Барселона увек била и да ће бити његов дом“, искрен је председник Барселоне.

Без обзира на елиминацију из Лиге шампиона, каже да ниједног момента није размишљао о смени тренера. „Никада нисам помишљао да отпустим Ћавија, ниједног момента. Сто одсто верујемо Ћавију као нашем менаџеру, поносни смо на њега. Познаје клуб, зна какви смо и да можемо да напредујемо. Он је прави човек за Барсу“, закључио је Лапорта.

Po prvi put u istoriji – žene sudije na Mundijalu

Преузмите андроид апликацију.