Почетна > Свет
Свет

Лајчак у Приштини објашњавао споразум и очекивања међународне заједнице

Специјални представник Европске уније за дијалог Мирослав Лајчак саопштио је на Твитеру да се другог дана посете Приштини састао са лидерима главних опозиционих партија да им „објасни споразум“, као и „следеће кораке“.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Он је на Твитеру написао да им је такође пренео јасна очекивања међународне заједнице да ставе дијалог Београда и Приштине изнад дневне партијске политике, посебно, како је нагласио, у овом „критичном тренутку“.

Лајчак је саопштио и да је разговарао са представницима Српске листе како би их упознао са дијалогом и чуо њихове ставове и оцене о дешавањима на северу КиМ.

Специјални представник ЕУ је навео у објави на Твитеру да се данас у Приштини срео и са министром унутрашњих послова такозваног Косова Џељаљом Свечљом, са којим је,како је рекао, истакао “важност блиске координације и сарадње”.

Командант Кфора Анђело Микеле Ристућа разговарао је данас са специјалним изаслаником ЕУ Мирославом Лајчаком о тренутној ситуацији у дијалогу Београда и Приштине, објавио је Кфор на Твитеру.

Како се наводи у објави, на састанку у Приштини су присуствовали шеф мисије Организације за европску безбедност и сарадњу на Ким Мајкл Девенпорт, специјална представница генералног секретара и шефица УНМИК-а Каролин Зијаде и шеф мисије Еулекса Ларс-Гунар Вигемарк.

Zelenski o peticiji za preimenovanje Rusije u Moskoviju

Преузмите андроид апликацију.