Amarant je žitarica koja je zbog svoje nutritivne vrednosti pogodna za ljude svih uzrasta, ne sadrži gluten, a bogata je kalcijumom i gvožđem.

Laka salata može da stoji u frižideru i po potrebi je možete jesti kao ceo obrok.
Sastojci:
- 150 grama amaranta
- 6 decilitara vode
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 srednji ljubičasti luk
- 2 avokada
- 15 čeri paradajza
- 100 grama feta sira
- so
- peršun
- zeleni biber
- kriška limuna po ukusu
Priprema:
Zagrejte vodu dok ne proključa. U to stavite amarant i kuvajte 15 minuta, povremeno mešajući. Znate da je kuvanje žitarica gotovo kada upije svu vodu. Ostavite na stranu da se ohladi. Očistite luk i isecite ga na trake. Ogulite avokado (kašikom odvojite meso avokada od kore kašikom). Čeri paradajz operite i prepolovite. Kada se amarant ohladi dodajte ga u povrće i lagano promešajte. Dodajte još jednu kašiku maslinovog ulja i iseckani feta sir. Dodajte malo zelenog bibera, soli i sitno seckanog peršuna i još jednom promešajte.
Preuzmite android aplikaciju.