Početna > Život i stil
Život i stil

Lagana hladna prolećna salata za vitku liniju

Amarant je žitarica koja je zbog svoje nutritivne vrednosti pogodna za ljude svih uzrasta, ne sadrži gluten, a bogata je kalcijumom i gvožđem.
Foto: Pixabay/tetep_cs

Laka salata može da stoji u frižideru i po potrebi je možete jesti kao ceo obrok.

Sastojci:
  • 150 grama amaranta
  • 6 decilitara vode
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 srednji ljubičasti luk
  • 2 avokada
  • 15 čeri paradajza
  • 100 grama feta sira
  • so
  • peršun
  • zeleni biber
  • kriška limuna po ukusu
Priprema:

Zagrejte vodu dok ne proključa. U to stavite amarant i kuvajte 15 minuta, povremeno mešajući. Znate da je kuvanje žitarica gotovo kada upije svu vodu. Ostavite na stranu da se ohladi. Očistite luk i isecite ga na trake. Ogulite avokado (kašikom odvojite meso avokada od kore kašikom). Čeri paradajz operite i prepolovite. Kada se amarant ohladi dodajte ga u povrće i lagano promešajte. Dodajte još jednu kašiku maslinovog ulja i iseckani feta sir. Dodajte malo zelenog bibera, soli i sitno seckanog peršuna i još jednom promešajte.

Veganska dijeta ublažava reumatoidni artritis

Preuzmite android aplikaciju.