Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Ла Лига: Позивамо УЕФА да уведе нову финансијску регулативу

Генерални директор шпанске Ла Лиге Хавијер Гомез изјавио је данас да УЕФА мора да буде стриктнија у праћењу пословања клубова из Енглеске.
Енглески клубови, које преводи Челси, су у зимском прелазном року потрошили 815 милиона фунти на појачања.
уефа
Фото: Pexels/Pixabay

„Јасно је да финансијска контрола у Шпанији доводи до тога да клубови Ла Лиге доводе мањи број играча него клубови Премијер лиге. Хајде да обајаснимо шта стоји иза тога. Реалност је да ми у Ла Лиги желимо да клубови троше само онолико колико могу да приуште и колико могу да зараде. Дакле само оно што су њихови приходи. Такође је истина да власници акција у клубовима могу да помогну тако што ће уложити новац који ће бити потрошен на појачања, али и то у одређеним износима“, изјавио је Гомез на званичном твитер налогу председника Ла Лиге Ханијера Тебеса.

Објаснио је да је суштина у томе да власници клубова у Премијер лиги „допингују“ своје клубове.

„Уносе новац који клуб није зарадио и не може да заради и то ставља клубове у ризичну позицију. Ми сматрамо да је то варање. Јер увлачи у цео процес и остале лиге. Захтевамо од УЕФА да уведе нову финансијску регулативу. Која ће онемогућити власницима да упумпавају новац у клубове преко тачно одређене границе“, закључио је Гомез.

Mladi fudbaleri Srbije sutra saznaju rivale u kvalifikacijama za EP 2025.

 

Преузмите андроид апликацију.