Почетна > Спорт > Аутомото
Аутомото

Квартараро славио у Асену

Возач фабричке Јамахе Фабио Квартараро остварио је убедљиву победу на Великој награди Холандије, на стази у Асену. На подијум су се уз Француза попели и Маверик Вињалес, као и актуелни шампион Ђоан Мир.
Фото: Танјуг/AP/Peter Dejong

Млади возач Јамахе тако је повећао своју предност у генералном пласману, а ово је његова четврта победа у овој сезони, укупно седма у краљевској класи.

Од првог круга борбу за прво место водили су Квартараро и Бањаја, све док Француз није створио већу предност и одвојио се на челу каравана.

Борба за друго место вођена је између поменутог Италијана на Дукатију, Такакија Накагамија и Маверика Вињалеса који је кренуо са пол позиције. Петнаест кругова пре краја трке Квартараро је имао три секунде предности, а у борбу за подијумске позиције прикључили су се Жоан Зарко, Ђоан Мир и Мигел Оливеира.

Убрзо се Вињалес одвојио на другој позицији и препустио борбу за треће место Миру, Зарку и Оливеири, а поредак је до краја трке остао непромењен.

Четвртопласирани је био Зарко на Прамак Дукатију, одмах испред Мигела Оливеире. Групу која је циљ прошла након њих чинили су Франческо Бањаја, Марк Маркез који је кренуо са 20. позиције и Алеш Еспаргаро, тим редоследом, а Накагами и Пол Еспаргаро употпунили су првих десет.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.