Почетна > Србија
Србија

Велико задовољство квалитетом разговора са Путином

Неће бити подршке за именовање високог представника у Савету безбедности УН, потврдио ми је председник Русије Владимир Путин, рекао је Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ, на конференцији за новинаре у Бањалуци.
Фото: PrtSc/RTRSVesti/YouTube

„Осећам велико задовољство квалитетом разговора са председником Русије Владимиром Путином. Разговорали смо скоро сат времена и причали о економији, изградњи гасовода, Српско – руског храма у Бањалуци, цени нафте – поручио је Додик, преноси РТРС.

Он је нагласио да високи представник није имао право да наметне ниједан закон, а он је то урадио 140 пута.

„Русија је потписник Дејтонског споразума, и она то манифестује на сваки могући начин. Из шпекулативних разлога покушава се сва кривица свалити на леђа Републике Српске. Импресионирало ме то колико је упознат са детаљима. Потврдио ми је да неће бити подршке за Шмита у Савету безбедности УН. Русија нема намеру да се меша у БиХ, како то чине неки други путем специјалних изласника“, поручио је Додик.

Додик је нагласио да је Република Српска посвећена Уставу БиХ и усмерена је на то како је он изворно записан.

„Све оно што је у складу са међународним правом Руска Федерација то подржава. Упознао сам Путина да ми немамо намеру да идемо ка НАТО, и њему је то познато. Договор и разговор са људима, без мешања других у унутрашње ствари и то смо могли да чујемо од председника Путина“, поручио је Додик.

 

Преузмите андроид апликацију.