Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Кување јача самопоуздање, плетење опушта

Тешко је наћи времена за хоби у дану испуњеном пословним и породичним обавезама. Али, потрудите се да се посветите омиљеној занимацији јер наука потврђује да ћете се много боље осећати. Више студија потврдило је благотворно дејство сликања, кувања и плетења, али научници тврде да ћете користи имати од сваке активности у којој уживате.
Фото: Pexels/Caroline Feelgood

Сликање – Људи који воле да цртају, сликарским бојама или чак обичним фломастером, имају знатно нижи ниво стреса и анксиозности, закључак је студије Универзитета у Тексасу. Таленат није важан, благотворна дејства осећају сви, па узмите четкицу чак и ако нисте Пикасо.

Кување – Ако вам фали самопоуздања, потражите варјачу. Студија објављена у Британском магазину окупационе терапије показала је да савладавање тешког рецепта и уживање у крајњем производу за резултат има пораст самопоуздања.

Плетење – Нервозни сте, тужни, ништа вам не иде како треба? Лек је једноставан. Исплетите џемпер или шал. Не само да ћете обрадовати некога, него ћете бити смиренији, опуштенији, срећнији. И ту се дејство плетења не завршава. Људи који често плету имају боље когнитивне способности.

Ovo su najzanimljivije činjenice o kišnoj dugi: Da li ste znali da postoji i mesečeva?

Преузмите андроид апликацију.