Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Кустоска вођења викендом у Галерији Матице српске

У наредних неколико дана, публику у Галерији Матице српске очекује неколико догађаја.
Фото: Галерија Матице српске

У суботу, 4. марта у 13.00 и 17.00 сати одржаће се кустоска вођења кроз сталну поставку Галерије Матице Српске која вас на путовање кроз српску уметност дугу три века ‒ од сликарствa зографа у 18. веку до модернизама 20. века.

У недељу, 5. марта у 13.00 и 17.00 сати одржаће се прва кустоска вођења кроз нову изложбу Једна сасвим (не)обична српско-француска веза. Олга Кешељевић и Марк Барбеза.

У уторак, 7. марта у 18.00 сати одржаће се велики јавни панел под називом „Култура и дипломатија – ново поглавље” у организацији Запрокула.

Фото: Галерија Матице српске

На панелу ће учествовати др Тијана Палковљевић Бугарски, управница Галерије Матице српске, Немања Миленковић, директор Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе”, др Слободан Селинић, научни саветник са Института за новију историју Србије и др Драган Траиловић, научни сарадник са Института за политичке студије, док ће модератор бити др Александра Колаковић, историчарка, виши научни сарадник са Института за политичке студије, приређивач темата „Култура и дипломатија” у часопису Култура.

Представа „39 степеника“ 4. марта у Позоришту младих

Преузмите андроид апликацију.