Почетна > Србија
Србија

Курс за подофицире Ратног ваздухопловства и ПВО

У јединицама Команде за обуку започело је усавршавање полазника четврте класе Курса за подофицире Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.
Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Полазници курса су девојке и младићи који су успешно прошли селекцију по јавном конкурсу и они ће се током шест месеци, колико ово усавршавање траје, обучавати за дужности авио-оружара, авио-техничара, оператора на радарским и ракетним системима и за опште ваздухопловне дужности.

Обука се реализује кроз четири модула, прво у центрима Команде за обуку а потом и у јединицама Ратног ваздухопловства и ПВО. Будући подофицири се сада обучавају за основне војничке дужности, након чега следи усвајање лидерских способности и других вештина неопходних сваком подофициру, а потом специјалистичка обука за конкретне дужности и стажирање у јединицама Војске Србије.

Кандидати који успешно савладају све садржаје обучавања биће примљени у професионалну војну службу у својству подофицира Војске Србије и унапређени у чин водника.

Реализацијом овог курса Војска Србије ће добити нову генерацију младих старешина обучених и оспособљених за командне и специјалистичке дужности у јединицама Ратног ваздухопловства и ПВО.

Petković: Pritvor Dejanu Pantiću nastavak iživljavanja i bahatosti Kurtija

 

Преузмите андроид апликацију.