Примените проверен трик помоћу којег можете да извучете горчину из краставца.

Горак краставац можете само да баците, а ако га ставите у салату, сигурно ће јој покварити укус. Али то вам се више неће дешавати ако послушате савет бака Смиље.
Трик је врло једноставан
Бака Смиља је наша читатељка и решила је да нам открије трик који она користи годинама. Објаснила је како успе да извуче горчину из краставца. Бака је рекла да је за тај једноставан начин чула од своје рођаке и да увек успе. “Ако сте пробали краставац који је горак, знате да он нема свеж и леп укус.“ Затим је објаснила како се краставцу извлачи горчина, а њен трик је врло једноставан. Прво одсеците један крај краставца, само врх, па њиме трљате други део краставца све док вам се не створи пена.
Горчина из краставца нестаје
После неколико секунди приметићете да се око ивице исеченог краставца ствара бела течност, а то је заправо горчина која излази из њега. После тога само склоните ту белу течност и оперите краставац. Стручњаци кажу да краставци у себи садрже састојак који може да створи горак укус на крајевима овог поврћа.
Преузмите андроид апликацију.