Почетна > Нови Сад > Актуелно

Актуелно Нови Сад

Куп Србије, дечији фестивал или позориште? Садржајна среда у Новом Саду (09.11.)

“У среду смо се први пут срели, а до тада се нисмо знали. У петак смо се заволели, а у понедељак посвађали…“, гласе стихови великога Мике Антића. У складу са стиховима Микине песме, пред нама је данас прилично хладан дан, са минималном температуром од 9, а максималном од 19 степени.
Фото: Градске инфо

Ипак, уколико пожелите да себи разведрите среду и учините је нешто лепшом него што је јутрос осванула, нудимо вам неке могућности.

Ухватите дете под руку и одведите га на Музички фестивал за децу “Шкољкице“ који, иако је почео јуче, и данас има веома богат програм за посетиоце.

Детаљан програм можете пронаћи на интернет страници фестивала.

Уколико вам је, пак, више до програма за одрасле. У 19 часова у Матици српској можете присуствовати промоцији књиге Исидора Гаорца “Детињство у прошлости и данас… ко је дете?“

Слободно време је увек добро искористити на уметност и књижевност. Величанствени склоп и једног и другог налази се на мултимедијалној изложби, отвореној прошле недеље, “Прва дама српске књижевности“ организованој од стране Градске библиотеке, а посвећене, Исидори Секулић.
Фото: Град Нови Сад

Изложба се налази у Културној станици “Еђшег“, а можете је посетити све до 12. новембра, у периоду од 11.00 до 12.00 и од 17.00 до 18.00 часова.

Јапанско-српски фестивал филма биће одржан од данас до 13. новембра у Културном центру Новог Сада и у Креативном дистрикту у оквиру програмског лука Друга? Европа.

Детаљан програм и шта вас очекује можете погледати овде.
Фото: Градске инфо

Има ли било шта лепше од доброг позоришног комада у СНП-у? Позориште је увек добар избор, било да се налазимо у средини, на почетку или на самом крају седмице.

Данас се на три различите сцене у играју потпуно различити комади од којих ћете моћи да пронађете макар један који је по вашем укусу.

На сцени Јован Ђорђевић у 19 часова игра се “Венац“, представа у славу 700 година манастира Грачаница.

Сцену Пера Добриновић, пола сата касније, употпуниће дело “Аматери“, док ће у 20.30 на Камерној сцени почети са игром представа “Појачало и гитара“.

На малој и великој сцени Позоришта младих играју се гостујућа представа “Тре сореле“ и дело “Сладолед“.
Фото: Градске инфо

За љубитеље спорта данас је веома важан дан, у 18.30 на стадиону Карађорђе игра се Куп Србије, одлучујући дерби између ФК ГАТ Младости и ФК Војводине.

Овде можете погледати како да обезбедите себи улазницу.

Уколико вам је средом, ипак, потребно мало више акције како бисте наставили истим темпом до краја недеље, у биоскопима се пуштају врхунски акциони филмови попут ‘’Black Adam’’-a или претпремијере филма “Black Panther: Wakanda Forever“.

Мада, како вам не бисмо сугерисали најбоље је да из богатог репертоара сами изаберете шта вам се свиђа, а то можете учинити ОВДЕ.

Уколико се возите аутобусом, обратите пажњу јер градски превоз и даље саобраћа измењеним трасама због радова на путевима.

Наоружајте се позитивном енергијом и док чекате викенд, уживајте у среди!

Da li je odrastati u Novom Sadu nekada bilo lepše?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке