Почетна > Свет
Свет

Кулеба: Столтенберг и Украјина имају исти став, нема трговине украјинским територијама

Министар спољних послова Украјине Дмитро Кулеба изјавио је да генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг има јасан и исти став као Кијев о томе да не може бити никакве трговине украјинским територијама.
Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky

„Председник је више пута комуницирао са генералним секретаром Столтенбергом, ја са њим одржавам веома блиске односе и уверавам вас да је став генералног секретара апсолутно јасан и потпуно исти као став Украјине – не може бити трговине украјинским територијама“, рекао је Кулеба, преноси Интерфакс Украјина.

Према Кулебиним речима, владе других земаља не убеђују Украјину „да преда територије“, али има „гласова“ стручњака и новинара да Украјина наводно треба да учини уступке.

„Али, јасно видим тренд да се са сваком победом Украјине у дипломатској арени или на фронту, ови гласови одмах утишају… Што више побеђујемо, то су ти гласови тиши“, нагласио је Кулеба.

Шеф кабинета генералног секретара НАТО-а Стијан Џенсен изјавио је да би Украјина могла да постане чланица Алијансе у замену за уступање дела територије Русији.

Џенсен се касније извинио због тог коментара, наводећи да је његова изјава била део шире дискусије о могућим будућим сценаријима у Украјини и да није требало да то кажем на тај начин.

„То је била грешка“, рекао је он, а преноси Гардијан.

Evakuacija 20.000 stanovnika zbog požara na severozapadu Kanade

Преузмите андроид апликацију.