Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

КСС одредио новчану казну Партизану, Обрадовић суспендован

Дисциплинска комисија Кошаркшког савеза Србије изрекла је казну Кошаркашком клубу Партизан због одустајања од учешћа у плеј-офу Кошаркашке лиге Србије.
Фото: ABA liga/Dragana Stjepanovic

Из тог разлога из канцеларије лиге је наглашено да се клуб из Хумске кажњава новчано због неиграња меча полуфинала са ФМП Железником, док је Жељко Обрадовић кажњен суспензијом на четири меча у КЛС.

У наставку се комплетно саоштење лиге по ставкама:
  • КК ПАРТИЗАН изриче се новчана казна у износу од 600.000 динара из разлога што је одбио да одигра утакмицу у складу са чланом 52 тачка Е 2 Дисциплинског правилника 2020 .
  • Тренеру КК ПАРТИЗАН Жељку Обрадовићу изриче се дисциплинска мера забране вршења дужности тренера на четри наредне утакмице такмичења КЛС
  • Службеном представнику КК ПАРТИЗАН Каравесовић Дулету изриче се дисциплинска мера забране вршења дужности службеног преставника на четри наредне утакмице такмичења КЛС.
  • КК ПАРТИЗАН изриче се новчана казна у износу од 1.200.000 динара због нарушавања угледа КЛС ( члан 16 и 55 Дисциплинског правилника 2020).
  • Одговорном лицу у КК ПАРТИЗАН Кијановић Дејану изриче се дисциплинска мера забране вршења дужности у трајању од 6 месеци у оквиру такмичења КЛС ( члан 55 Дисциплинског правилника 2020).
  • КК ПАРТИЗАН изриче се новчана казна у износу од 12.000 динара због недостављања документације канцеларији лиге ( чл. 52 тачка А 1.2 Дисциплинског правилника 2020).
  • Председнику удружења и Директору такмичења указујем на Статут УККЛС, а посебно члан 18 који дефинише услове и начине за престанак или стицање чланства у УККЛС обзиром на саопшење и став КК ПАРТИЗАН НИС те предлажем да се Председништво УККЛС као надлежан орган удружења изјасни о статусу КК ПАРТИЗАН у што краћем року а све у складу са важећим актима УККЛС, КСС И ФИБА . О евентуланим одлукама обавестити Управни одбор КСС у вези Правилника о такмичењу КСС посебно члан 36 и друге акте КСС који се односе на конкретан случај.

Evroliga: Biće bučno u Beogradu

Преузмите андроид апликацију.