Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Крвне групе и карактери

Четири су крвне групе и много различитих карактера. А да ли крвна група открива и наш карактер?
Фото: Pixabay/200Degrees

Наша крвна група много говори о нашем карактеру. Исто тако и са ким ћемо се најбоље слагати, међу којим крвним групама су наши најбољи пријатељи и партнери.

Крвна група може да нас открије и у погледу наших карактера. Вршене су анализе крвних група и откривено је које крвне групе су компатабилне у погледу карактера.

Нулта крвна група – Једна је од најраспрострањенијих код Индијанаца у Централној и Јужној Америци.

Особе са овом крвном групом су дружељубиве и екстровертне. Велики су иницијатори, али нису баш вичне у завршавању започетог. Креативне су и центар пажње им је омиљено место у друштву.

Нису искомпексиране и наступају отворено и сигурно када је љубав у питању. Особе са  О крвном групом се најбоље слажу са особвама крвних група  О и AB.

Крвна група A – Карактеристична је  за европски континент. Особе са А крвном групом су изразити перфекционисти, па су често и нервозни.

Ово је крвна група са највише уметничког талента. Веома су осећајни, одговорни, стидљиви. Велики су романтичари. Особе са овом крвним групом, у погледу карактера, се најбоље слажу са особама А и АБ крвних група.

Фото: Pixabay/Prowny

Крвна група Б – Најзаступљенија је у Азији и Африци. Особе са Б крвном групом су веома истрајне и одлучне.

За разлику од О крвне групе, особе са Б крвном групом заврше све што су започеле. Велики су индивидуалци и сами себи крче пут до циља. Авантуристичког су духа и тешко опраштају. Особе са овом крвним групом се најбоље слажу са особама Б и АБ крвних група

Крвна група АБ- Особе са АБ крвном групом су микс свих карактера осталих крвних група. Могу бити стидљиве и отворене или пак повучене и самоуверене. Превише су одговорне, па им то ствара проблем.

Особе са овом крвном групом имају већи ризик од срчаних болести, па се саветује да воде здрав начин живота. Како су изузетно прилагодљиве, особе са АБ крвном групом се слажу особама свих крвних група.