Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Крунић: Задовољна сам наступом

Српска тенисерка Александра Крунић, упркос испадању у другом колу Ролан Гароса, задовољна је својим наступом у Паризу.
Фото: Wikimedia Commons/Tatiana
Она је славила у три квалификациона меча, затим и у дуелу са Рахимовом, да би је из главног жреба елиминисала Вероника Кудерметова.

„Вероника је била чврста данас. Замерам себи једино проценат првог сервиса, али журила сам да сервирам јер сам знала да долази бржи ритерн назад. Много је напредовала у последњих неколико година, једна од најтежих противница за друго коло. Нисам имала много мечева на овом нивоу, требало ми је времена да се адаптирам. Она је испунила план, погађала је“, рекла је Крунићева.

Имала је проблема са повредом руке у протеклом периоду, тако да је све у свему задовољна наступом.

„Јесам задовољна, четири недеље нисам тренирала због руке. Била ми је дислоцирана кључна кост, а била је погрешна дијагноза пре, мучила сам се од Аустралије. Миљан ме је опоравио за три дана, ФЕД куп сам играла на таблетама. Свакаквих савета је било, драго ми је што је решено, али жао ми је што сам изгубила пет месеци лутајући без проналаска узрока“, истакла је Крунићева и додала:

„Извукла сам максимум из себе. Знам шта треба да радим како бих се вратила тамо где сам била на листи. Сада сам срећна што сам здрава.“

Открила је и планове за наставак сезоне.

„Прекосутра идем за Хрватску, сутра ћу да тестирам неке рекете јер ови којима играм ускоро неће имати где да се купе. Следе Макарска, па Валенсија, па Бирмингем, Истборн и Вимблдон ако уђем у главни, а мислим да хоћу. Трећег јуна је дефинитивни списак“, закључила је Александра.

Krunićeva zaustavljena u Parizu

Преузмите андроид апликацију.