Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Крстајић преузео национални тим Бугарске

Некадашњи сектор фудбалске репрезентације Србије, Младен Крстајић од данас је званично преузео селекторску функцију у Фудбалском савезу Бугарске.
крстајић
Фото: Wikimedia Commons/Эдгар Брещанов

Стручњак који је предводио „орлове“ на последњем Светском првенству у Русији и који је након тога седео на клупама ТСЦ и израелског Макабија имао је још чезворицу противкандидата, али еј на крају одлучено да он преузме национални тим Бугарске.

„Посао тренера је такав да понекад радите у клубу, а понекад у репрезентацији. Након добро обављеног посла у Тел Авиву, моји сарадници и ја смо разговарали са председником ФС Бугарске и одлучили да прихватимо понуду. Бугарска је увек била земља позната по талентованим фудбалерима и то је био један од разлога зашто смо дошли овде“, рекао је Крстајић и додао:

„Кроз бугарски национални тим је протеклих неколико година прошло 47 играча, неки су одиграли само по једну утакмицу, а наш посао је да покушамо да направимо компактан тим. Бићемо 24 сата дневно фокусирани на терен и не плашимо се никаквог изазова. Такав сам био као фудбалер, такав сам и сада као тренер, односно селектор. Једног дана ћемо сигурно отићи одавде, а када се то догоди не желим да за собом затварам врата“.

Српски тренер је у Бугарској наследио смењеног Јасена Петрова и биће тек други страни селектор који је седео на клупи ове репрезентације, а пре њега то је чинио само Лотар Матеус у периоду од 2010. до 2011. године.

У стручном штабу Младена Крстајића ће се наћи још један бивши фудбалер Партизана, а у питању је бугарски интернационалац Иван Иванов, који је са много успеха наступао у Хумској, а сада је добио функцију помоћног тренера.

Поред Иванова, Крстајићу ће још помагати Стефан Јанковић, Немања Милинчић и Дарко Бојовић.


Arteta: Zinčenko je izuzetan fudbaler

Преузмите андроид апликацију.