Почетна > Србија
Србија

Кризни штаб одлучио: Школска година почиње као некада, часови на 45 минута!

Министар просвете Бранко Ружић саопштио је данас да ће ученици у школе кренути 1. септембра, а да ће часови трајати 45 минута.
Фото: Pixabay/Alexandra_Koch

Интенција је да 1. септембра у свим локалним самоуправама школска година почиње регуларно, а тим за школе, који чине представници “Батута“ и Министарства, пратиће примену мера и ситуације, и уколико у некој средини дође до погоршања, биће предложен један од три модела, прецизирао је Ружић.

Он је појаснио да постоји пет мера у школама, а први модел припадаће слободном окружењу, за све ученике, да седе заједно, носе маску само док разговарају и одговарају, да вакцинисани наставници не носе маску док не приђу ученику на 1,5 метар.

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Други модел наставе је комбинован, један дан онлајн, други дан непосредна настава, док у средњим школама то значи смену комбинованог модела на дневном нивоу, а не седмичном нивоу.

Трећи модел је за најугроженије локалне самоуправе, који подразумева за средњошколце онлајн наставу, за основце до 4. разреда комбиновану наставу од 30 минута и групе од 16 ученика, а за основце од 5. до 8. разреда смењиваће се у дану по моделу наставе.

 

Преузмите андроид апликацију.