Почетна > Србија
Србија

Критиковала политичара, па завршила у вези с њим: Како је Ана Лалић Хегедиш од екстремне левичарке постала интимни пријатељ монархисте

Своју “доследност” и “принципијелност” Ана Лалић Хегедиш је доказала прихватањем посла од човека којег је непосредно пре тога критиковала.
Фото: PrtSc/24sedam

Ана Лалић Хегедиш, новинарка која је деценијама покушавала да се прослави у свом послу, успела је то тек пре две године, током пандемије. Она је “славу” успела да стекне тако што је, манипулацијама и измишљањем чињеница, нападала Клинички центар Војводине.

У свом ауторском тексту “Клинички центар пред пуцањем: без заштите за медицинске сестре” који је написала за новине “Нова С”, које се иначе штампају у Хрватској, подржавала је наратив ове медисјке групације да Србија није дорасла изазову пандемије. Наравно, данас знамо да су то биле обичне неистине, с обзиром да је наша земља била једна од ретких држава, не само у Европи већ и у свету, која је набавила довољно материјала за све болнице, велики број вакцина од више произвођача и успела да обезбеди преко потребе респираторе.

Заборавила Кодекс новинара

Сада када је умислила да је постала славна новинарка, Ана Лалић Хегедиш не жели да се заустави, него је одлучила да нападне министра одбране, Милоша Вучевића, због сарадње са Томиславом Боканом, лидером народног покрета „Динара-Дрина-Дунав“.

Фото: PrtSc/YouTube

У свом тексту, Ана Лалић Хегедиш се пита “како је политика од вештине могућег постала вештина немогућег”, анализирајући однос ова два политичара. Међутим, ова “позната новинарка” је заборавила да каже да односи између „независних новинара“ и политичара на власти нису у складу са Кодексом новинара.

Ко је заиста склон “превртљивој комбинаторици“

Наиме, Ана Лалић Хегедиш је 2012. године, као новинар Блица, у једном од својих текстова оптужила Владимира Јелића, тадашњег помоћника градоначелника града Новог Сада, да „превртљивом политичком комбинаториком“ ствара себи финансијску корист, јер је био директор више јавних предузећа.

А онда је, недуго после овог текста, Ана Лалић Хегедиш постала запослена у „Позоришту младих“, чији је директор управо из странке ПОКС, чији је функционер и лидер у Новом Саду био Владимир Јелић!

И не само то. Новим Садом се убрзо проширила прича да је ова “доследна” и принципијелна” новинарка, поред тога што је опростила „прљаву политичку комбинаторику“ Владимиру Јелићу, са њим започела интимну везу иако је члан ПОКС-а био у браку. Занимљиво, некако баш у то време критички текстови о Владимиру Јелићу су престали.

Новосађани су после данима причали анегдоту, коју су чули од Јелићевих комшија, да је Ана Лалић Хегедиш долазила у вилу Владимира Јелића да упозна његову супругу те да ова друга то није баш мирно прихватила, што је цео комшилук могао да чује. Али ни ту није био крај. Новинарка је наводно претила да ће скочити из стана Владимира Јелића, који он има у Београду, јер је он на пријатељеву свадбу ишао са супругом, а не са њом.

Фото: PrtSc/YouTube

Своју “доследност” и “принципијелност” Ана Лалић Хегедиш је доказала прихватањем посла од човека којег је непосредно пре тога критиковала, али и транзицијом од прве АНТИФ-е и екстремне левичарке Новог Сада до интимне пријатељице вође монархистичког Покрета обнове Краљевине Србије.

И тако, док друге напада пишући “како је политика од вештине могућег постала вештина немогућег”, управо је Ана Лалић Хегедиш, газећи све новинарске, етичке и професионалне принципе, доказала да је у томе шампион без премца.

Vučić: Najvažnije da sačuvamo KiM i mir i stabilnost

 

Преузмите андроид апликацију.