Почетна > Бизнис
Бизнис

Крипто берза Бајненс ограничава услуге руским држављанима

Бајненс, највећа крипто берза по обиму трговања, саопштила је данас да, у светлу најновијих санкција Европске уније (ЕУ) према Русији, ограничава пружање услуга руским држављанима који имају крипто имовину већу од 10.000 евра (10.912 долара).
Фото: Pexels/Worldspectrum

Санкције ЕУ против Москве, усвојене раније овог месеца у оквиру петог пакета казнених мера, обухватиле су криптовалуте, банке, девизе и финансијске трустове с циљем да се затворе потенцијалне „рупе“ које би Русима потенцијално омогућиле да пребацују новац у иностранство.

Руски држављани или правна лица у Русији чији је салдо на крипто налозима већи од 10.000 евра добиће рок од 90 дана да затворе своје позиције, саопштено је из Бајненса, преноси Ројтерс.

У саопштењу се додаје да ће са рачуна на које се односе рестриктивне мере ЕУ бити могуће само повлачење средстава и да неће бити дозвољено депоновање или трговање.

Ова одлука Бајненса уследила је након што је компанија прошлог месеца објавила да имаоци картица санкционисаних руских банака неће моћи да их користе на овој платформи и потврдила да је ограничила приступ санкционисаним појединцима из Русије.

Nemački izvoz u Rusiju u martu pao za 57,5 odsto

Преузмите андроид апликацију.