Почетна > Свет
Свет

Кремљ жали због инцидента са британским разарачем

Кремљ је изразио жаљење због инцидента са британским разарачем у Црном мору, рекао је данас новинарима портпарол руског председника Путина, Дмитри Песков.
Фото: Pixabay/EvgeniT

,,Ми сматрамо да је британски разарач извршио провокацију. Штавише, жалимо због тога што је то била намерна и припремљена провокација“, казао је Песков, пренела је агенција Тасс.

Власти у Москви објавиле су јуче да су патролни брод и борбени авион испалили упозоравајуће хице у близини британског разарача ,,Дифендер“, јер је наводно ушао у руске територијалне воде у близини Крима, што је Британија демантовала.

Лондон тврди да је брод пролазио кроз украјинске територијалне воде у складу са међународним правом, одбацујући навде Русије да је руска морнарица испалила хице упозорења.

Британија је данас покушала да ублажи јучерашњи инцидент оспоравањем руских навода о догађају, са тврдњом да није испаљен ниједан хитац упозорења у близини британског разарача ,,Дифендер“ који је наводно ушао у руске територијалне воде у близини Крима.

,,Мислим да у овом конкретном случају нема ничега што би људе требало превише да занима“, рекао је британски министар за заштиту животне околине Џорџ Јустис, преноси Ројтерс.

Он је навео да није било пуцања у знак упозорења, већ да се одвијала вежба гађања, и да није необично да Руси то раде на овом подручју, па инцидент у том смислу није посебно необичан.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.