Почетна > Свет
Свет Србија

Кремљ о сусрету Путина и Додика у Казању

Кремљ је саопштио данас да се председник Русије Владимир Путин састао у Казању са председником Републике Српске Милорадом Додиком.
Фото: Танјуг/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Наводи се да је Путин, између осталог, Додику захвалио што је прихватио позив Москве и дошао као почасни гост на отварање тако занимљивог и веома популарног такмичења као што су „Игре будућности“.

„Представници руководства Републике Српске редовно сарађују са нама у разним областима. Сигуран сам да ће и ова Ваша посета бити од користи, моћи ћемо да искористимо време да разговарамо о билатералним односима у низу области“, рекао је Путин у разговору са Додиком.

Путин је, додаје се, захвалио Додику на томе што Република Српска одржава редовне односе са Русијом и подржава многе њихове иницијативе.

„Наши односи са Републиком Српском су одавно успостављени и апсолутно су конструктивни. Веома смо задовољни урађеним. Заиста се надам да ће се у нашим односима учинити још више“, рекао је шеф руске државе.

Додик је, наводи се, захвалио Путину на позиву и истакао да му је част што је у Казању и што може поново да га сретне.

„Заиста, потврђујем добре односе које Република Српска гради и развија са руском државом, првенствено захваљујући Вама“, рекао је Додик.

Наравно, истакао је, да му је драго то што Путин разуме тешку ситуацију у којој се налази Република Српска.

„Недавно сте у свом годишњем обраћању посебно истакли да разумете односе које тамо имамо. Они су веома сложени, нису лаки, ти односи су заиста веома сложени.

Додатно их компликује чињеница да смо и даље под протекторатом Запада, да смо под условима међународне интервенције – пре свега Запада“, рекао је Додик, саопштено је на званичној интернет страници руског председника.

Председник Српске је говорио и о Кристијану Шмиту, за којег је рекао да је немачки држављанин који намеће одлуке иако није именован у Савету безбедности УН за високог представника у БиХ.

„Да су му дата овлашћења, он би дефинитивно укинуо Републику Српску“, рекао је, између осталог, Додик.

Vučić: Nije bio lak sastanak sa Mišelom, rekao je da traže rešenje za dinar

Преузмите андроид апликацију.